SKANDALOZNO OŽIVLJAVANJE MILOŠEVIĆEVE IDEOLOGIJE: Na Prvoj TV osvanula “zelena transverzala”!

Nakon karte u kojoj su Srbiji pripojili Republiku Srpsku, novi skandal na Prvoj TV – sada su na dnevniku prikazali famoznu “zelenu transverzalu” na karti Balkana.

 

Zelena transverzala je početkom devedesetih bilo jedno od glavnih propagandnih sredstava kojima su Miloševićeva i Karađićeva mašinerija podsticala i opravdavali rat u BiH i masovne zločine koji su se odvijali nad bošnjačkim stanovništvom. Zelena transverzala, naime, prema tim naučno-fantastičnim teorijama, predstavlja tajni pakleni muslimanski plan koji ima za cilj osvajanje teritorija i muslimansko povezivanje od BiH pa sve do Turske, s ciljem stvaranje jedinstvenog muslimanskog entiteta u Evropi koji bi bio direktno teritorijalno povezan s ostatkom muslimanskog svijeta u Aziji i Africi. Ono što je za demonizaciju i dehumanizaciju Jevreja bio Protokol sionskih mudraca, falsifikovani dokument o navodnom jevrejskom tajnom planu za preuzimanje i kontrolu svijeta pomoću kojeg su nacisti (ali i drugi antisemitski pokreti do dana današnjeg) huškali na genocid protiv njih, to je  “zelena transverzala” za muslimane u BiH.

Nije zgoreg spomenuti da je prije petnaestak dana “zelenu transverzalu” spomenuo i sam hrvatski član Predsjedništva i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

I dok se u Srbiji Vučić naoružava i šalje otvorene prijetnje, Dodik najavljuje raspad BiH, njegov ideolog Rajko Vasić preko Twittera prijeti genocidom, a HDZ BiH  postizbornim urušavanjem institucija, dok najviši zvaničnici Hrvatske po Evropi šire teorije o Bošnjacima kao sigurnosnoj prijetnji u Evropi, a u srbijanskim medijima već crtaju karte velike Srbije, dotle mnogi mediji i politički čimbenici u Sarajevu uljuljkuju građane da su sve to redom samo “predizborne kampanje”.

(D.H.)

27 thoughts on “SKANDALOZNO OŽIVLJAVANJE MILOŠEVIĆEVE IDEOLOGIJE: Na Prvoj TV osvanula “zelena transverzala”!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *