Trofej Gradačca

Danas je u sportskoj dvorani Gradačačkog sajma započeo 3. Međunarodni turnir ,,Trofej Gradačca,, na kome je uzelo učešća mnogo ekipa iz cijelog regiona. Turnir će se igrati u dva dijela, za godišta 2008. u prijepodnevnim satima a za godišta 2004. poslijepodne do kasnih večernjih sati te se planira oko 21 h proglašenje pobjednika i podjela nagrada.

Utakmice se, zbog velikog broja učesnika, igraju po skraćenom sistemu od po deset minuta po utakmici da bi se mogao ispoštovati program takmičenja. Pored ekipe organizatora turnira Tempa treba spomenuti bar neke od učesnika kao što su: Zvijezda –Gradačac, Kaskada, Klub 7, Jedinstvo Brčko, Fortuna –Mostar, Sloga, Vozuća, BAAP-Pelagićevo, Akademija Prijatelji, Cibalija- Vinkovci, Tango, Bratstvo, Kolibri…

Već uvodne utakmice malih nogometaša pokazale su da će gledaoci ,koji su u priličnom broju ispunili dvoranu u jutarnjim satima, uživati u nogometu a po kvaliteti pobjednici se neće znati do samog kraja. Treba pohvaliti vrijedne organizatore, školu nogometa Tempo na čelu sa neumornim Nerminom Huseinbašićem- Dorom koji se trude da sve na turniru funkcioniše besprijekorno. Gledaocima ostaje samo da uživaju a potezi mladih nogometaša nekada izgledaju i ljepši i kompletniji od onih puno starijih i iskusnijih njihovih kolega. Turnir se zatvara kasno večeras.

Preneseno Sportske.ba

3 thoughts on “Trofej Gradačca

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *