Ugostitelji sutra planiraju održati proteste u RS-u uprkos novoj odluci da im bude dozvoljen rad

Iako je Vlada Republike Srpske danas izmijenila svoju odluku o radu ugostiteljskih objekata, pa im je tako od 5. aprila, odnosno sutra dozvoljen rad na otvorenom, ugostitelji ne odustaju od najavljenih protesta.

Privrednici iz ove branše su poručili da ne žele više laži i da zbog toga neće odustati od protesta koje su najavili za sutra u Banjoj Luci. Oni smatraju da im je vlast naprasno dozvolila rad isključivo zbog toga pritiska javnosti.

“Želim da kažem u ime svih ugostitelja da je nama prekipilo. Upalio se crveni alarm. Ne želimo više da slušamo laži, prevare, obmane, dogovore bez dogovora, sastanke koji se uvijek završe lažima”, rekao je u izjavi za BN televiziju Miloš Stanišić, član Upravnog odbora Udruženja ugostiteljstva i turzima “HoReCa”.

Stanišić kaže da su pokušali pregovorima koji traju već godinu dana, te da sa svakog sastanka izađu slagani, prevareni, ništa od obećanja ne bude ispunjeno.

“Tek pod pritiskom, kada smo odlučili da izađemo na proteste, Republički štab nas obavještava da će oni od sutra otvoriti bašte. Mi ne želimo da nas hrane mrvicama, mi nećemo odustati”, rekao je.

Protesti u Banjoj Luci bi sutra trebalo da počnu u 17 sati.

Klix

5 thoughts on “Ugostitelji sutra planiraju održati proteste u RS-u uprkos novoj odluci da im bude dozvoljen rad

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *