VIDEO: Autoceste FBiH – Za dva mjeseca bit će završeni radovi na poddionici Drivuša – Klopče

VIDEO: Autoceste FBiH – Za dva mjeseca bit će završeni radovi na poddionici Drivuša – Klopče – Izgradnja poddionice Drivuša – Klopče na Koridoru 5C, ukupne dužine 2,23 kilometra, je u završnoj fazi, javljaju iz JP Autoceste Federacije BiH.

Napomenuli su da izgradnju karakteriziraju izuzetno složeni geološki uvjeti, a da su značajni objekti na toj poddionici most Drivuša dužine 650 metara i vijadukt Perin Han dužine 400 metara. Predstavnik JP Autoceste FBiH za poddionicu Drivuša – Klopče Ahmed Mušija kazao je da su na toj dionici trenutno u toku završni radovi.“Pripremamo trasu za asfaltiranje, na mostovima se radi hidroizolacija, a na vijaduktu Perin Han se izvode radovi zaštite od buke. Svi radovi na potpornim konstrukcijama kosina su završeni”, kazao je Mušija. Poručio je da će radovi biti izvršeni za mjesec i po ili dva mjeseca. Voditelj radova u ime glavnog izvođača Hering d.d. Široki Brijeg Mario Bevanda potvrdio je da su u završnim radovima i da se pripremaju za radove na gornjem sloju trase.

“Pripremamo se za asfalt, zaštitu od buke, rukohvate i sve ono što potpada pod gornji sloj. Radovi idu nekom planiranom dinamikom”, rekao je Bevanda.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *