Voda prodrla u stambene i privredne objekte

Obilna kiša koja je padala tokom cijele prošle noći donijela je dosta problema i mještanima većine naselja na području općine Srebrenik.

Zbog pravog proloma oblaka površinske vode prodrle su u podrumske prostorije većeg broja stambenih i privrednih objekata na području ove općine. Prema riječima Bajre Imširovića, šefa Općinske službe civilne zaštite Srebrenik, obilne padavine prouzrokovale su i nagli porast vodostaja rijeke Tinje, koja se na području Bara, Špionice i Ormanice izlila iz svog korita i poplavila oko 30 hektara poljoprivrednog zemljišta.

U naselju Špionica Centar poplavljeno je i nekoliko stambenih objekata, a nabujala Tinja prijeti i romskim kućama koje se nalaze pored same rijeke u centru ovog naselja.

U centru Špionice nabujala Tinja poplavila je i dio lokalnog puta za naselja Cerik i Tutnjevac. Na terenu su pripadnici Općinskog štaba civilne zaštite i Profesionalne vatrogasne jedinice Srebrenik, koji uz pomoć pumpi crpe vodu iz podrumskih prostorija poplavljenih stambenih i privrednih objekata.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *