Vozite oprezno: Kolovoz je jutros mokar i klizav, a vidljivost smanjena zbog magle

STANJE NA PUTEVIMA Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta

Vozite oprezno, kolovoz je jutros mokar i klizav, a vidljivost smanjena zbog magle u kotlinama i dolinama rijeka. Iz BIHAMK-a skreću pažnju i na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Povodom održavanja “Drill and Chill Festivala”, na lokaciji kanjona “Tijesno” (u blizini rafting slalom staze), na magistralnom putu M-16 Karanovac – Crna Rijeka, do 15.09.2019.godine, od 11.00 do 11:45 sati saobraćaj će biti obustavljen. Alternativni pravac za vrijeme obustave je Banja Luka – Čađavica – Mrkonjić Grad.

Zbog radova u tunelu Vranduk II na magistralnom putu M-17 Zenica  – Nemila, saobraća se jednom trakom naizmjenično, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima u intervalima od 00:30 do 01:30 sati, od 2 do 3:30 sati i od 4 do 5:30 sati, dolazi do obustave saobraćaja. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Sporije zbog radova, saobraća se i na dionicama magistralnih puteva: M-17 Konjic – Jablanica, M-18 Olovo – Kladanj – Stupari, M-1.8 Srebrenik – Orašje, M-5 Lanište – Ključ i M-5 Jajce – Jezero.

Zbog radova na sanaciji klizišta večeras do 18 sati, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-456 Priboj  -Lopare. Za vrijeme obustave, saobraćaj se preusmjerava na lokalni put kroz Tobut.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa – Zvirovići.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

 

7 thoughts on “Vozite oprezno: Kolovoz je jutros mokar i klizav, a vidljivost smanjena zbog magle

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *