Zatražena provjera diploma u Parlamentu Bosne i Hercegovine

Zatraženo je da svi uposleni u Parlamentu Bosne i Hercegovine dostave diplome o stručnoj spremi na uvid. Provjeravat će se diplome svih uposlenih sa visokom i srednjom stručnom spremom.

Sekretar Zajedničke službe Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Kenan Vehabović danas je potencirao ovo pitanje na Kolegiju Sekretarijata.

Vehabović je nekadašnji inspektor visokog obrazovanja u Kantonu Sarajevo, pa je u skladu s tim i predložio provjeru diploma uposlenih u Parlamentu BiH.

”Kao sekretar Zajedničkih službi zatražio sam provjeru diploma VSS i SSS. Prvi sam ja na spisku. Mi smo najviše zakonodavno tijelo u BiH i tražim provjeru za sve uposlene u Parlamentu BiH”, kazao je Vehabović Patriji, ističući da se “prvo u svojoj kući pospremaju stvari.”

Priča koju je objavio magazin “Žurnal” otvorila je Pandorinu kutiju o kupovini srednjoškolskih i fakultetskih diploma u Bosni i Hercegovini.

Otkriveno je i to da su tri dugogodišnja službenika Policijske uprave Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo imala nevalidne diplome srednje škole.

”Želim kao legalista da, tamo gdje mogu, iniciram provjere diploma”, kazao je Vehabović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *