Pobuna Hasana Salihamidžića: Ja sam jedini sportski direktor i ne prihvatam nikog drugog

Popularni Brazzo je u razgovoru za Sport Bild prvo rekao kako su igrači Bayerna prebrodili krizu u kojoj su se nalazili te da trenutno uživaju u ulozi lovca. Bavarci su trenutno drugi na tabeli Bundeslige sa šest bodova manje od Borussije Dortmund.

“Nismo navikli biti lovci, već lovina, ali igrači vole novu ulogu i uživjeli su se u nju, kao i u sve izazove koje ova situacija donosi”, rekao je Brazzo.

On je prije nekoliko mjeseci bio na velikom udaru njemačke javnosti, baš kao i trener Niko Kovač, ali serijom dobrih rezultata trener Bayerna skinuo je pritisak sa sebe, dok javnost u Njemačkoj očekuje da Bayern uradi nešto po pitanju Salihamidžića.

U posljednje vrijeme se piše o tome da bi oni mogli dovesti još neke ljude u sportski dio za koji je Salihamidžić zadužen, jedan od potencijalnih je Oliver Khan, ali Brazzo ne želi ni čuti za takvu ideju.

“Imam iskren i dobar odnos s Oliverom, ali vjerujem u sebe. Siguran sam u svoje sposobnosti, znanje i vještinu i znam da dobro radim ovaj posao. Upravi kluba sam jasno rekao da neću raditi ovaj posao ako mi dovedu tutora i mentora. Još jednom ponavljam jasno i glasno – neću prihvatiti drugog sportskog direktora ili ulogu drugog sportskog direktora”, rekao je Salihamidžić.

Također, bivši reprezentativac BiH potvrdio je da su Bavarci završili posao s Benjaminom Pavardom iz Stuttgarta te da će uraditi sve kako bi do ljetnog prijelaznog roka osigurali potpis Lucasa Hernandeza iz Atletico Madrida i Calluma Hudson-Odoija.

5 thoughts on “Pobuna Hasana Salihamidžića: Ja sam jedini sportski direktor i ne prihvatam nikog drugog

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *