U TK nastava počinje za sve učenike

Školska godina 2020/2021 u Tuzlanskom kantonu počet će za sve učenike. Novina je ta da će biti organizovane grupe od po 16 učenika koji će ići na nastavu naizmjenično.

Kako je rekla ministrica obrazovanja TK Fahreta Brašnjić, odlučili su u škole vratiti i učenike razredne i predmetne nastave.

“Naš cilj je da djecu od I do IV razreda vratimo u školske klupe. Časovi će trajati po pola sata. Kada su u pitanju stariji razredi osnovne škole i učenici srednjih škola, njih ćemo dijeliti u grupe i ići ćemo s intenzivnom nastavom po 45 minuta. Odmor će biti svakih pola sata, što će se iskoristiti i za provjetravanje prostorija. Nastavnici su obavezni da putem platforme kontaktiraju učenike koji tu sedmicu ne idu u školu na način da će slati zadatke, zadaću i slično, a ne snimati videa”, kazala je Brašnjić.

Istakla je da je Vlada TK krajem juna transportovala školama dezinfekciona sredstva i da su nabavili i dodatne količine za značajan period. Za sve uposlenik osigurali su maske, a u saradnji s UINICEF-om dobili su i dodatne količine sapuna, prenosi N1.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *