Međunarodni turnir “Trofej Gradačca 2020”

[Međunarodni turnir Trofej Gradačca 2020] ?⚽️

72 utakmice su jučer odigrane u dvorani Gradačačkog sajma na jubilarnom V međunarodnom turniru “Trofej Gradačca 2020” koje organizuje ŠN Tempo Gradačac čiji je voditelj Nermin Huseinbašić…oko 450 djevojčica i dječaka su nastupili u dvije takmičarske kategorije 2008. i 2011. godišta i zaista je bio pravi praznik fudbala u gradu Zmaja od Bosne…

Popularni Doro je svojim poznanstvom doveo velika imena BiH fudbala koji su došli sa svojim takmičarima u želji da ponesu svojim domovima ovogodišnji Trofej Gradačca i može se reći prava sportska krema poput Elvisa Ćorića,Mustafe Kodre,Daria Damjanovića,Vladimira Rankića,Nedima Mahmutovića,Vehbije Halilovića,Šehalije Šehrića,Nevzeta Hasanbašića,Alena Guše,Damira Ahmetovića,Nebojše Kuzmića,Bege Čabrića,Raifa Smajića,Marka Medveda,Saša Mus,Adrian Rukavina,Dražen Mazalović,Nedžad Arnautović,Selimović Amir,Ferik Dizdarević,Omer Tursunović,Suljo Sinanović,Vojo Sailović,Mehić Emir,Sead Buljubašić,Emrulah Taletović i mnogi drugi sportski radnici a sve to pod budnim okom i djeliocima pravde Tarikom Halilovićem i Adnanom Bristrićem.

Prve utakmice su od ranih jutarnjih sati igrane u kategoriji 2011 gdje je učestvovalo 16 ekipa i zaista se gledao dobar fudbal/nogomet najmlađih u kojem je ekipa Radničkog iz Županje bila najuspješnija a u finalu je pobijedila ekipu Liona iz Brčkog.

U borbi za treće mjesto te nakon izvođenja penala ŠF Jedinstvo Vučkovci je bilo bolje od FK Sloboda Tuzla koja je ponijela trofej za Fair Play ekipu. U kategoriji 2008. bila je zaista žestoka konkurencija te od 20 ekipa najbolju predstavu tokom cijelog turnira imali su dječaci FK Velež iz Mostara koji su osvojili prvo mjesto boljim izvođenjem penala od ekipe UG Jošak Piskavica sastavljenih od najboljih dječaka sa područja Gračanice.

ŠF Šampion je za treće mjesto pobijedio domaćina ŠN Tempo koja je na kraju ponijela pehar na Fair PLAY.

Da je turnir postao tradicija i “brand” u prilog ide činjenica da je blizu 1500 posjetilaca bilo tokom njegovog trajanja. Sve je prošlo bez incidenata i povreda učesnika te domaćin ŠN Tempo izražava veliku zahvalnost svim učesnicima i čestitke svim ekipama na fer i korektnoj igri te onim najboljim iz Županje i Mostara gdje su otišli ovogodišnji “Trofej Gradačca” posebne i velike čestitke…

22 thoughts on “Međunarodni turnir “Trofej Gradačca 2020”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *